Απόστολος Αλτάνης & Βιβλία Χώρα στο Ψαράκι!

✔️ Αποχαιρετούμε την Άνοιξη και υποδεχόμαστε το Καλοκαίρι, με πάταγο‼
✔️ Ο Chef με τα περισσότερα βραβεία από το Αθηνόραμα, τα FNL και τα Flag awards στην Β. Ελλάδα, Απόστολος Αλτάνης και το Κτήμα Βιβλία Χώρα, ένα από τα εμβληματικότερα ελληνικά οινοποιεία, συναντιούνται στο Ψαράκι για ένα μοναδικό γαστρονομικό event !

Δηλώστε σημμετοχή και μείνετε ενήμεροι: https://www.facebook.com/share/mCUgh7bCmVkruaMK/

Κρατήσεις: https://psaraki.gr/reservations/

 

ΑΛΤΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – EXECUTIVE CHEF

Γεννημένος στην Αργιθέα Καρδίτσας στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μεγάλωσε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε το 1998 από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, απέκτησε βεβαίωση από την Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος του ΥΠΑΑΤ το 2022, καθώς και πτυχίο ζαχαροπλαστικής από τον ΟΤΕΚ. Έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε σεμινάρια του κλάδου, ενώ κατέχει και διαπίστευση επιθεωρητή ασφάλειας τροφίμων.

Σήμερα είναι ο Executive Chef στο Regency Casino Thessaloniki και στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Hyatt Regency Hotel από την αρχή της λειτουργίας του. Το 2009 μεταπήδησε στο Regency Casino Thessaloniki και πολύ γρήγορα αναδείχθηκε σε Executive Chef όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα το 2015 ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας και του Hyatt Regency Hotel.

Η πορεία του μέχρι σήμερα είναι μακρά και πολύπλευρη, περιλαμβάνοντας από εστιατόρια μεγάλης αλυσίδας ιταλικής κουζίνας, έως private chef σε γιοτ, ενώ έχει υπάρξει υπεύθυνος και ιδιοκτήτης επιχειρήσεων εστίασης.
Πέραν αυτών εξακολουθεί να διδάσκει σε ιδιωτική σχολή επί 18 συναπτά έτη.

Ο Απόστολος Αλτάνης είναι ο Chef με τα περισσότερα βραβεία από τo Αθηνόραμα, τα FNL awards, τα Flag awards και την Philoxenia στην Β. Ελλάδα για το Alfredos Grand Dining. Επίσης πολλαπλές διακρίσεις έχει και για το εστιατόριο Kipos, αλλά και το Ambrosia .

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σεφ της χώρας με εκατοντάδες αναφορές του ονόματος του στο διαδίκτυο.

Το ενεργητικό του κοσμούν πολλές και σημαντικές συνεργασίες και βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει βραβευθεί στην Αυστρία, στη διεθνή έκθεση της Anuga στην Κολωνία αλλά και στην έκθεση Sial στο Παρίσι, στην κατηγορία Innovating Product of the Year, καθώς και σε Βαλκανικό διαγωνισμό με αρκετές διακρίσεις.

Πολλάκις καλεσμένος σε Αμερική, Μεξικό, Ελβετία, Τουρκία, Ινδονησία, Ρωσία, Αγγλία, Ντουμπάι, Κίνα κ.α όπου έχει κάνει παρουσιάσεις και σεμινάρια για την προώθηση της Ελληνικής κουζίνας.

Έχει συνεργασίες με κορυφαίους Chef από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της ανταλλαγής τοπικών προϊόντων και γευστικής κουλτούρας μεταξύ των χωρών.
Προσκεκλημένος στα προξενεία της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης, της Σερβίας αλλά και του Λονδίνου, συνέβαλε στην ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα σε κορυφαίους Chef όπως ο Paul Bocuse, ως καλεσμένος στο Ecole Hoteliere de Lausanne και ήταν αυτός που παρουσίασε το γεύμα για το κλείσιμο της οργάνωσης με θέμα την αρχαία Ελλάδα.
Έχει αναλάβει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας γεύματα για τους Υπουργούς Τουρισμού της Ευρώπης, τους Πρωθυπουργούς της Ευρώπης καθώς και γεύματα της Προέδρου της Δημοκρατίας (ένα εκ των οποίων και στο Εστιατόριο μας).

Από το 2021, ημερομηνία ένταξης της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομική πόλη της UNESCO, είναι και επίσημα πρεσβευτής της UNESCO για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα

https://facebook.com/aaltanis