Η Καβάλα

γαλαζια πολιτεια

Με ιστορία χαραγμένη στην πέτρα και τη θάλασσα, «μήλον της έριδος» κατακτητών, πλημμυρισμένη με τις ευωδιές του εμπορίου από Δύση και Ανατολή, η Καβάλα δεσπόζει με την αυθεντική της ομορφιά στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ταξίδι ξεκινά από πολύ παλιά, από τα χρόνια του Μέγα Αλεξάνδρου, μέχρι την άφιξη των προσφύγων και την αστικοποίηση.

Αναμειγνύοντας την ιστορία της πόλης με τα τοπικά προϊόντα και τις τεχνικές μαγειρέματος, αντιλαμβανόμαστε τον γαστρονομικό της πλούτο. Η διαφορετικές κουλτούρες των λαών που πέρασαν από αυτό τον τόπο, οδήγησαν σε γευστικά παντρέματα της Ανατολής με τη Δύση, του παραδοσιακού με το μοντέρνο.

Τα θαλασσινά αναμειγνύονται με πιλάφια και μπαχάρια, το σησαμέλαιο αντικαθίσταται από το ελαιόλαδο και το βούτυρο, οι πρόσφυγες φέρνουν τη μνήμη των γεύσεών τους, ενώ οι πλούσιοι καπνέμποροι δίνουν την ευρωπαϊκή διάσταση της μαγειρικής στην τοπική κουζίνα, πάντα μέσα από μυρωδιές γλυκιές, όμορφες, νοσταλγικές...

Θα βρείτε όλες αυτές τις διαφορετικές επιρροές στο «Ψαράκι»!

Πιάτα με μπαχαρικά - Spices

Η Καβάλα έχει την τρίτη μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα στην Ελλάδα και σε απόσταση δύο ωρών βρίσκεται και η δεύτερη μεγαλύτερη , αυτή της Μηχανιώνας!

Τα ψαροκάικα της ευρύτερης περιοχής, μικρά και μεγάλα, ψαρεύουν στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο αλιευτικό πεδίο της Ελλάδας. Αυτή η προνομιακή θέση, μας εξασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα ψαριών και θαλασσινών και φυσικά αποτελεί εγγύηση φρεσκάδας.

IMG_20191015_071433

Με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα και την ορθή διαχείριση του πλούτου των ελληνικών θαλασσών, προσφέρουμε  τους θησαυρούς τους μέσα από έναν συνεχή αγώνα για την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, την άμεση μεταφορά τους υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και τον εξαιρετικό χειρισμό τους.

Με φρέσκα υλικά από τοπικούς παραγωγούς και εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, με εξειδίκευση στα ψάρια τα όστρακα και τα θαλασσινά, σας ταξιδεύουμε σε γευστικές εξερευνήσεις, που θα καλύψουν τόσο τα καθημερινά σας γεύματα όσο και τις πιο απαιτητικές γαστρονομικές σας απαιτήσεις.

IMG_20191015_152940

Τοποθεσία

Εθνικής Αντιστάσεως 3, Καβάλα
Υπήνεμος μόλος λιμανιού "Απόστολος Παύλος"